1. august 2022

Akupunktur mod allergi og høfeber

Allergi er ofte en arvelig betinget sygdom, som ofte knytter sig til astma, høfeber (sæson- og helårs rhinitis) og børneeksem

Derfor har du større risiko for at udvikle allergi end andre, hvis dine forældre eller søskende har eller har haft allergi eller allergiske sygdomme. Nogle mennesker udvikler allergi, selvom ingen andre i familien har det.

Sådan reagerer din krop på allergener

Når din krop overreagerer på allergener, udskiller den stoffet histamin, og derved udløses en allergisk reaktion. Ofte skyldes din allergiske reaktion noget, du har daglig kontakt med, som husstøvmider, dyr med pels, pollen (græs, birk, bynke), fødevarer, og det kan være næsten umuligt for dig at undgå disse allergener.

Behandling med antihistaminer

Medicin med antihistamin kan dæmpe symptomerne, men den fjerner ikke årsagen; så lige så snart du undlader at tage medicinen, kommer dine allergiske reaktioner tilbage.

Akupunktur og allergi

Akupunktur bruges ofte i forbindelse med allergi, enten sammen med brug af medicin eller uden. Akupunktur kan hjælpe med at reducere hævede slimhinder, kløe og irriterede slimhinder. Ved behandling med akupunktur behandler man årsagen til allergien, og skaber en balance i kroppen, så der ikke længere skabes den inflammation eller overreaktion i immunforsvaret, som allergi er – vestligt set.

De fleste oplever dermed så stor lindring af deres allergi, at deres behov for allergimedicin er markant begrænset. Nogle oplever, at symptomerne helt udebliver efter behandling med akupunktur. En mindre gruppe har behov for opfølgende akupunkturbehandlinger i sæsonen for at fjerne/minimere allergisymptomerne.

Du kan med fordel opstarte akupunktur 1-2 måneder før pollensæsonen.

Læs klienters resultater med akupunktur til behandling af allergi

Sofie F: ”Før jeg mødte Marina havde jeg intet overskud. Allergien tog alt min energi og jeg havde daglige allergiske reaktioner. Nu kan jeg leve en hverdag med fornyet energi, masser af overskud og stort set ingen allergiske reaktioner.”

Mikael V: ” Jeg har i mere end 20 år haft kronisk allergi, som har gjort at jeg ikke kunne have et normalt liv. Jeg har prøvet alle former for medicin og behandlinger – uden effekt. Derfor forsøgte jeg akupunktur hos Marina Povlsen, hvilket jeg skulle have gjort for mange år siden! Jeg troede ikke på det… men efter et få antal behandlinger var min allergi væk og jeg kan igen leve et normalt liv. Jeg kan klart anbefale Marina da hun er superkompetent og samtidig får en til at føle sig tryg”.

Helle R: ” Dybt fortvivlet ringede jeg til Marina for at høre om hun kunne hjælpe. Jeg havde nu haft stoppet næse og helt tætte bihuler i næsten to måneder! Jeg fik hurtig en tid til akupunktur, og allerede mens jeg lå på briksen, begyndte næsen og bihulerne at åbne sig. Efter første behandling kunne jeg trække vejret frit igen! En enorm lettelse!

Akupunktur ved sportsskader

SKADER, der er opstået i forbindelse med sport, kan variere fra mindre tåskader til større komplekse traumer. Det mest almindelige er bløddelsskader, men der kan også

Læs mere