14. september 2023

Akupunktur og Low Level Laser Terapi mod skuldersmerter

Skulderleddet er et kompliceret led, hvor bevægelser kan foregå i alle retninger. Leddet omgives af en ledkapsel, af ledbånd og mange sener. Tilsammen udgør dette en kappe rundt om skulderen, som er vigtig både som støtte for leddet og for normal funktion og bevægelighed. Derudover findes også en række slimsække. De skal sikre, at senerne glider smidigt i forhold til hinanden.

Hvorfor oplever man skuldersmerter

 • De allerfleste tilfælde af skyldes overbelastning eller fejlbelastning i relation til ens arbejde eller mere akutte skader, fx opstået under sport. Mest almindelige er senebetændelsesreaktioner (tendinitis)
 • De typiske symptomer er smerter og nedsat bevægelighed af skulderen
 • Ved skuldersmerter kan der være sygdom i selve leddet, der kan være betændelse i sener eller ledkapsel, og der kan være betændelsesreaktion i slimsækkene
 • Ledkapslen kan være påvirket og medføre såkaldt frossen skulder* med smerter og nedsat bevægelighed
 • Behandlingen afhænger af årsagen til lidelsen. De fleste tilfælde kan behandles, uden der er behov for operation

De fleste muskelspændinger medfører ofte en lang række af andre lidelser. F.eks. kan smerter eller spændinger i skuldrene medføre:

 • nakkesmerter
 • hovedpine
 • kæberelateret spændinger
 • rygsmerter
 • og udstråling til armene

Akupunktur og Low Level Laser Terapi som terapeutiske løsninger

Denne kombination udgør en kraftfuld behandlingsmetode til at lindre skuldersmerter ved samtidig at mindske inflammation og fremme en sund blodcirkulation. Denne holistiske tilgang bidrager til en hurtig og effektiv smertelindring, hvilket muliggør genoprettelse af normal bevægelsesfrihed i skulderområdet. Vigtigst af alt er behandlingen fuldstændig ufarlig og fri for bivirkninger, hvilket gør den til en tryg og effektiv løsning for dem, der søger lindring af skuldersmerter med en helhedsorienteret tilgang.

 

*En frossen skulder skyldes en betændelsestilstand i ledkapslen, som omgiver skulderleddet. Der er tre faser, der kommer i forlængelse af hinanden.

 1. Den første fase er smertestadiet, der typisk varer i 3-8 måneder.
 2. Herefter kommer anden fase med tiltagende stivhed og aftagende smerteniveau, der oftest varer 4-6 måneder.
 3. Sidste og tredje fase er ophelingsstadiet, hvor der fortsat er en betydelig stivhed, som oftest varer 1-3 måneder. Smerterne kan være særligt udtalte i hvile og om natten, hvor det er svært at finde ro. Her er akupunktur og laserterapi også meget effektiv, da behandlingen medvirker til at mindske betændelsestilstanden og fremmer kroppens naturlige helingsproces.