1. august 2022

Allergier

Allergi er ofte en arvelig betinget sygdom, som ofte knytter sig til astma, høfeber (sæson- og helårs rhinitis) og børneeksem.

Allergi er ofte en arvelig betinget sygdom, som ofte knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Derfor har du større risiko for at udvikle allergi end andre, hvis dine forældre eller søskende har eller har haft allergi eller allergiske sygdomme. Nogle mennesker udvikler allergi, selvom ingen andre i familien har det.

Sådan reagerer din krop på allergener

Når din krop overreagerer på allergener, udskiller den stoffet histamin, og derved udløses en allergisk reaktion. Ofte skyldes din allergiske reaktion noget, du har daglig kontakt med, som husstøvmider, dyr med pels, pollen (græs, birk, bynke), fødevarer, og det kan være næsten umuligt for dig at undgå disse allergener.

Behandling med antihistaminer

Medicin med antihistamin kan dæmpe symptomerne, men den fjerner ikke årsagen; så lige så snart du undlader at tage medicinen, kommer dine allergiske reaktioner tilbage.

Akupunktur og allergi

Akupunktur bruges ofte i forbindelse med allergi, enten sammen med brug af medicin eller uden. Akupunktur kan hjælpe med at reducere hævede slimhinder, kløe og irriterede slimhinder.

Ved behandling med akupunktur behandler man årsagen til allergien, og skaber en balance i kroppen, så der ikke længere skabes den inflammation eller overreaktion i immunforsvaret, som allergi er – vestligt set.

Klienter oplever oftest stor lindring på symptomerne, og nogle oplever, at symptomerne helt udebliver efter behandling med akupunktur.

Antal behandlinger

Hvor mange behandlinger en patient har brug for afhænger af patientens individuelle helbredstilstand, type lidelse og varighed. Det er almindeligt at komme til behandling to gange om ugen i de første par uger og derefter øge tiden mellem behandlingerne, når patienten bemærker forbedring af deres lidelser.

Øvre luftvejsinfektion og akupunktur

Akut øvre luftvejsvirusinfektion er den sygdom, der hyppigst rammer mennesker. Småbørn har i gennemsnit 7-9 forkølelser om året, mens voksne har ca. 1-2 forkølelser om året. Forkølelse

Læs mere

Forhøjet blodtryk (hypertension)

Hvad er forhøjet blodtryk? Forhøjet blodtryk (hypertension) betyder, at trykket i kroppens pulsårer er højere end det, der defineres som normalt. Et normalt blodtryk ligger

Læs mere

Akupunkturbehandling mod astma

Akupunkturbehandling mod astma – En god vejrtrækning gør livet bedre Astma er en kronisk irritation i lungerne, der hverken skyldes bakterier eller vira. Irritationen giver

Læs mere