1. august 2022

Allergier

Allergi er ofte en arvelig betinget sygdom, som ofte knytter sig til astma, høfeber og børneeksem.

Allergi er ofte en arvelig betinget sygdom, som ofte knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Derfor har du større risiko for at udvikle allergi end andre, hvis dine forældre eller søskende har eller har haft allergi eller allergiske sygdomme. Nogle mennesker udvikler allergi, selvom ingen andre i familien har det.

Overreaktion i immunsystemet 
Allergi er en overreaktion af kroppens immunforsvar over for helt almindelige stoffer, der egentligt er ufarlige for kroppen, og som derfor burde tåles.

Allergiske reaktioner opstår som følge af en fejltolkning fra kroppens eget immunsystem.

Normalt er immunsystemet indrettet til at producere antistoffer, som skal beskytte kroppen mod mikroorganismer, fx bakterier, virus eller parasitter.

Ved allergiudvikling danner kroppen antistoffer mod stoffer i omgivelserne, som normalt ikke er skadelige. Disse normalt uskadelige stoffer kaldes allergener.

Der er størst risiko for at udvikle allergi over for de allergifremkaldende stoffer, som man dagligt er i kontakt med. De mest almindelige er kæledyr med pels (fx hund, kat, hest, kanin), husstøvmider, pollen og fødevarer. Allergi kan også fremkaldes af det, du arbejder med.

Akupunkturbehandling mod astma

Akupunkturbehandling mod astma – En god vejrtrækning gør livet bedre Astma er en kronisk irritation i lungerne, der hverken skyldes bakterier eller vira. Irritationen giver

Læs mere