23. september 2022

Akupunkturbehandling mod astma

Akupunkturbehandling mod astma – En god vejrtrækning gør livet bedre

Astma er en kronisk irritation i lungerne, der hverken skyldes bakterier eller vira. Irritationen giver hævelse af slimhinden i luftvejene. Denne betændelse, mærker du især som en pibende/hvæsende vejrtrækning, en følelse af at trække vejret med besvær og få for lidt luft, samt ved at hoste og have en fornemmelse af stramning i brystet. Ved let astma kan hoste være det eneste symptom.

Akupunktur kan hjælpe dig ved alle slags vejrtrækningsbesvær

Akupunktur kan bruges i forbindelse med astma, både med og uden brug af medicin. Til forskel fra medicinsk behandling, som kun nedsætter sværhedsgraden af symptomerne, kan akupunktur med tiden gøre lungerne og immunforsvaret stærkere. Akupunktur kan hjælpe dig med at få vejrtrækningen til at blive normal. I de fleste tilfælde vil du mærke under selv behandlingen at din vejrtrækning og trykken på brystet bliver lettere, hosten minimeres og det seje slim løsnes så du kan lettere hoste det op.

Hvis du er allergisk, vil vi også fokusere på at lindre de hævede og irriterede slimhinder, samt kløe i behandlingen. Målet er flere symptomfrie dage og gode langtidseffekter.

Mange mennesker med astma kan fortælle, at stress kan forværre deres astmasymptomer. I dette tilfælde vil behandlingsprincipperne derfor også bestå i at reducere dit stress-niveau.

Antal behandlinger

Hvor mange behandlinger man har brug for afhænger af sin individuelle helbredstilstand, type lidelse og varighed. Det er almindeligt at komme til behandling to gange om ugen i de første par uger og derefter øge tiden mellem behandlingerne, når man bemærker en forbedring af lidelsen.