6. oktober 2024

Kæbespændinger

Slip af med dine smerter – uden bivirkninger!

1. Hvad er kæbespændinger?
Kæbespændinger er en tilstand, hvor musklerne omkring kæben bliver stramme og spændte. Dette kan føre til smerter, ømhed, kliklyde fra kæbeleddet, hovedpine og endda problemer med at åbne eller lukke munden. Ofte rammer spændingerne muskler som tyggemusklerne (masseter), der sidder på ydersiden af kæben, og kan føre til ubehag i både kæbe, hoved, nakke og ansigt.

2. Hvorfor opstår kæbespændinger?
Kæbespændinger kan opstå af flere årsager.

  • En af de mest almindelige er tænderskæren (bruxisme), som ofte sker ubevidst, især om natten.
  • Andre årsager kan være dårlig kropsholdning, fx at sidde foroverbøjet ved en computer i længere tid, eller overbelastning af kæbemusklerne ved fx at tygge meget hårdt mad.
  • Derudover spiller følelser som stress og angst en stor rolle i udviklingen af spændinger i kæben.

3. Hvordan påvirker kæbespændinger kroppen?
Når kæbemusklerne er spændte over en længere periode, kan det have en negativ indvirkning på andre dele af kroppen.

  • Spændingerne kan forplante sig til nakken, skuldrene og endda ned i ryggen, hvilket kan føre til hovedpine, migræne og generel muskelstivhed.
  • Desuden kan kæbespændinger påvirke din søvn og skabe uro i nervesystemet, hvilket kan forværre stress og give kronisk ubehag.

4. Kæbespændinger og følelser
Kæben er ofte et sted, hvor vi ubevidst gemmer på vores følelser. Når vi oplever angst, vrede eller frustration, kan det føre til spændinger i kæben, da vi måske knytter tænderne sammen eller bider tænderne sammen i situationer, hvor vi ikke kan udtrykke os frit. Ved at behandle kæbespændinger kan man også hjælpe kroppen med at slippe de underliggende emotionelle spændinger.

5. Kæbespændinger og stress
Stress er en af de største faktorer, der kan udløse og forværre kæbespændinger. Når vi er stressede, aktiveres vores kamp- eller flugt-respons, hvilket får kroppen til at spænde op – også i kæbemusklerne. Kronisk stress kan derfor føre til langvarige kæbespændinger, som igen kan forværre andre fysiske og mentale symptomer på stress.

6. Hvordan kan traditionel kinesisk akupunktur og kold laser hjælpe uden bivirkninger?
Både traditionel kinesisk akupunktur og kold laserterapi kan være meget effektive redskaber til at afhjælpe kæbespændinger – uden bivirkninger.
Akupunktur arbejder ved at stimulere bestemte punkter på kroppen, som frigiver blokeringer i energibanerne (meridianer) og hjælper musklerne med at slappe af. Derudover hjælper akupunktur med at balancere kroppens energier, hvilket reducerer stress og lindrer spændinger i kæben.
Kold laserterapi fremmer vævsheling og afslapning ved at stimulere cellernes energiproduktion. Ved hjælp af lav-intensiv laserlys kan denne behandling reducere inflammation og smerter i kæbeområdet samtidig med at den afslapper spændte muskler. Kombinationen af akupunktur og kold laserterapi er særlig effektiv, da de to behandlingsformer komplementerer hinanden ved at behandle både de fysiske og emotionelle aspekter af kæbespændingerne.

Behandlingsforløb

Vores standardforløb for behandling af kæbespændinger består af 5 sessioner over 2 uger. Hvis der ikke er nogen forbedring efter de første 5 sessioner, afsluttes behandlingen.

Vi tilpasser altid behandlingen efter dine specifikke behov og fremskridt.

Dækning af behandlinger

Medlemmer af Sygesikringen “danmark” kan få et tilskud til akupunkturbehandlingerne. De fleste private sundhedsforsikringer dækker hele forløbet på 5 behandlinger op til 12 hvert år. Du skal selv kontakte din forsikring, som vil informere dig om, hvor mange behandlinger de dækker. Denne information kan du enten sende til os via e-mail eller medbringe til første behandling.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille tid til behandling, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os.

Styrk dit immunforsvar

Har du været syg for nylig og har svært ved at komme dig? Boost dit immunforsvar og få det bedre nu De sidste par uger har

Læs mere

Hjernerystelse

Bliv klogere og kom godt igennem Hjernerystelse er en relativt almindelig skade, som kan have stor indflydelse på vores hverdag. Mange oplever symptomer som træthed,

Læs mere