23. januar 2024

Akupunktur under graviditeten: Naturlig støtte til velvære

Der kan være flere årsager til, du overvejer akupunktur under graviditeten

Akupunktur, forankret i traditionel kinesisk medicin, har været anvendt i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel i Danmark siden 1970’erne. Betragtet som en af de mest effektive ikke-medicinske behandlingsmetoder, tilbyder akupunktur en naturlig tilgang til lindring af almindelige graviditetsgener.

Denne terapiform kan effektivt afhjælpe typiske ubehageligheder under graviditeten, herunder:

  • Kvalme og opkastning,
  • Halsbrand,
  • Forstoppelse,
  • Hævelse i hænder og fødder,
  • Ødemer,
  • Uro i benene,
  • Lænde-og bækkenssmerter,
  • Søvnproblemer,
  • Angst og depression.

Akupunkturbehandlingen til lindring af graviditetsgener kan påbegyndes på ethvert tidspunkt i graviditeten, når behovet opstår.

Selvom behandlingen ikke er smertefuld, kan nogle mærke selve indstikket af nålen, mens andre oplever en behagelig summende fornemmelse på indstiksstedet. De primære akupunkturpunkter, jeg anvender klinikken, befinder sig i hænder, underarme, fødder og underben. Antallet af nåle under en behandling varierer typisk mellem 6-12, afhængigt af den valgte akupunkturmetode.

Hos Nord Akupunktur tilbyder jeg fødselsmodnende akupunktur fra graviditetsuge 37+0, med en anbefaling om én ugentlig behandling.

Efter terminsdatoen anbefales to ugentlige behandlinger for at øge chancerne for en spontan fødsel og mindske risikoen for medicinsk igangsættelse af fødslen.

Husk at du kan få dækket dine akupunktur behandlinger helt eller delvist igennem din sundhedsforsikring eller via Sygesikringen Danmark.

Er du i tvivl om jeg kan hjælpe dig? Så kontakt mig og hør nærmere!

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Hjernerystelse

Bliv klogere og kom godt igennem Hjernerystelse er en relativt almindelig skade, som kan have stor indflydelse på vores hverdag. Mange oplever symptomer som træthed,

Læs mere

Bakers cyste

Naturlig og effektiv behandling med akupunktur og kold laser 1. Hvad er en bakers cyste? En bakers cyste er en væskefyldt hævelse, der opstår bag

Læs mere

Kæbespændinger

Slip af med dine smerter – uden bivirkninger! 1. Hvad er kæbespændinger? Kæbespændinger er en tilstand, hvor musklerne omkring kæben bliver stramme og spændte. Dette

Læs mere