9. marts 2024

Iskiassmerter, smerter i lænden eller balden

Iskias er en fællesbetegnelse for en smerteoplevelse som typisk sidder i lænden eller balden, og som stråler ned i et eller begge ben.

Lad os undersøge hovedsymptomerne ved iskias

  • Smerter i lændehvirvelsøjlen
  • Smerter i balder og lår
  • Prikkende eller brændende fornemmelse i benet
  • Svaghed eller følelsesløshed i berørte områder
  • Øget smerte ved hoste eller nysen
  • Øget smerte ved sidde

Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af disse spørgsmål, kan det meget vel være iskiassmerter du mærker.

Hvad er årsagerne til iskias?

Iskias opstår ofte, når iskiasnerven komprimeres, irriteres eller bliver betændt af forskellige årsager. Adskillige faktorer kan bidrage til udviklingen af iskias.

Den mest almindelige udløser er en problematisk disk i rygsøjlen, der udøver tryk på nerveenderne i rygmarven. Dog udvikles iskiassmerter normalt ikke pludseligt; det kan tage flere år.

Derudover kan livsstilsfaktorer som stillesiddende arbejde, mangel på fysisk aktivitet, svækkelse af mavemuskler og rygmuskler, reumatologiske sygdomme, ryg- og hofteproblemer eller overdreven fysisk anstrengelse bidrage til udviklingen af iskias.

Akupunktur og laserbehandling mod iskiassmerter

Akupunktur og laserbehandling er to alternative metoder, der kan være effektive til at lindre iskiassmerter.

  • Akupunktur indebærer indsættelse af tynde nåle på specifikke punkter på kroppen, hvilket siges at genoprette energiflowet og lindre smerte. Når nålene indsættes på relevante akupunkturpunkter, kan det stimulere frigivelsen af kroppens naturlige smertelindrende stoffer, som endorfiner, og reducere inflammation, hvilket kan hjælpe med at lindre iskiassmerter.
  • På samme måde kan laserbehandling også hjælpe med at lindre iskiassmerter ved at bruge en lavniveau laser til at stimulere vævsgenerering og reducere inflammation. Denne ikke-invasive metode kan forbedre blodcirkulationen og fremme heling i det berørte område, hvilket kan resultere i smertelindring og forbedret mobilitet.

Både akupunktur og laserbehandling er populære valg for dem, der søger alternative behandlinger til vestlig medicin for iskiassmerter. Mens resultaterne kan variere fra person til person, har mange fundet lindring fra deres smerter og en forbedret livskvalitet gennem disse metoder. Det er dog vigtigt at konsultere en kvalificeret praktiserende akupunktør, før man begynder på nogen form for behandling for iskiassmerter.

Du skal forvente mellem 3 og 7 behandlinger, med et interval på 2-3 gange om ugen. Det kan jeg blive mere konkret om når jeg har talt med dig.

Spørg endelig, hvis du har spørgsmål til behandlingen.